Houtbouw

bec f bc a bccc

De voordelen van houtbouw

Houtbouw telt talrijke voordelen. Allereerst is de bouwmethode goed voor het milieu, aangezien hout een duurzaam materiaal is. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat houtbouw de EPB-score van je pand ten goede komt. In tegenstelling tot gemetselde muren hoeft het houten skelet trouwens niet te drogen en zijn we niet afhankelijk van weersomstandigheden. Zelfs als het vriest, kunnen we dus blijven verder bouwen.

Bovendien kunnen bepaalde elementen al vooraf gemaakt worden (prefab), waardoor je snel van je gekozen constructie kan genieten. Handig is dat hout een isolerend karakter heeft – ideaal om kosten op je energiefactuur te besparen. 

Van poolhouses
tot volledige woningen

Bij Horik bv kan je verschillende constructies laten optrekken door middel van houtbouw. De stijl en het formaat bepaal je geheel zelf. Ter afwerking kunnen we je gebouw met ramen, deuren en/of gevelbekleding uitrusten. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden:

Als je liever zelf de handen uit de mouwen steekt om je houtbouw af te werken, kan dat zeker en vast. Onze medewerkers blijven dan ter plaatse op de werf om je te begeleiden en te adviseren. We vinden het immers belangrijk dat je je tot een vertrouwd gezicht kan wenden bij vragen. Benieuwd naar enkele van onze verwezenlijkingen? Neem dan eens een kijkje in onze fotogalerij!